| Autor |
Wiadomość |
|
gosiakk
Początkujacy
Wiek: 34 Dołączył: Śro Mar 28, 2012 22:48 Posty: 6 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: Pią Maj 04, 2012 23:48 Temat postu: mieszkania komunalne - ul. Guderskiego 64 |
|
|
| Na stronie trojmiasto.pl przeczytałam, że w bloku dewelopera Kokoszki będą 23 mieszkania komunalne http://dom.trojmiasto.pl/Przedszkolny-plac-zabaw-za-mieszkania-n57919.html - miasto oddało działkę wzamian za 23 mieszkania... To jakaś masakra - to będzie w tym bloku po drugiej stronie ul. Leskiego.... Jestem po podpisaniu umowy przedwstępnej i zastanawiam się nad rezygnacją. Nie wiem komu są przydzielane takie mieszkania, ale domyślam się, że może być przez to niebezpiecznie również na osiedlu 2 Potoki. |
|
|
|
 |
|
artur_12
Bywalec
|
Wysłany: Sob Maj 05, 2012 10:01 Temat postu: Re: mieszkania komunalne - ul. Guderskiego 64 |
|
|
Witam!
Ten wątek był już omawiany w listopadzie 2011.dla zainteresowanych proponuje poczytać forum naszych sąsiadów (bloki developera PB KOKOSZKI):http://gdansk-jabloniowa-kokoszki.mojeosiedle.pl/viewtopic.php?t=76711
pozdrawiam  |
|
|
|
 |
|
ojtamojtam
Nowy na forum
Wiek: 27 Dołączył: Nie Maj 06, 2012 11:32 Posty: 1 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: Nie Maj 06, 2012 12:00 Temat postu: Re: mieszkania komunalne - ul. Guderskiego 64 |
|
|
mnie to jakoś nie przeraza... mieszkania w tych blokach przy czerminskiego - te, ktore sa po tej stronie co rental park- tam tez czesc mieszkan jest komunalnych. slyszalam tez , że te wykopy po drugiej stronie czerminskiego na wysokosci naszego osiedla , a dokladniej naprzeciw Bloku 5 to też jakiś niedokończony TBS.. a pozatym wiem tez ze na ujescisku tez na nowych osiedlach budowanych przez deweloperow czesc mieszkan zostala oddana miastu. wiec jakos mnie to nie dziwi, ani specjalnie nie przeraza... nie popadajmy w paranoję. w mieszkaniach komunalnych nie mieszka element, zlodzieje itd- zgodnie z utartymi stereotypami. Sama mieszkam obecnie w bloku komunalnym. Są to ludzie, którzy normalnie pracują (jakoś trzeba przecież opłacić te kosmiczne czynsze narzucane przez miasto- przykladowo mieszkanie 38m2-sam czynsz latem k. 500pln), rodziny z dziećmi, itd. Osiedle jest też w miarę nowe i zadbane-ma ok. 10 lat.Nawet bym sie nie wyprowadzala, tylko ile mozna mieszkac z rodzicami pozdrawiam  |
|
|
|
 |
|
Bigbit
Bywalec
Dołączył: Pon Lut 06, 2012 11:27 Posty: 41 Skąd: Gdańsk Oliwa
|
Wysłany: Nie Maj 06, 2012 22:18 Temat postu: Re: mieszkania komunalne - ul. Guderskiego 64 |
|
|
| Mnie również to nie przeraża, w końcu mieszkania komunalne to nie socjalne i wydaje mi się że w większości mieszkają tam porządne rodziny. Z resztą my podpisując umowę wiedzieliśmy że na osiedlu Jabłoniowa są mieszkania komunalne. |
|
|
|
 |
|
kasik810
Forumowicz
Wiek: 93 Dołączył: Wto Lis 22, 2011 11:04 Posty: 145 Skąd: gdańsk
|
Wysłany: Wto Maj 22, 2012 22:01 Temat postu: Re: mieszkania komunalne - ul. Guderskiego 64 |
|
|
| nie martwiłabym się tym, te lokale to luksusowe 70 i więcej metrowe wykończone pod klucz mieszkanka, na pewno nie dla biedaków z komunalek, tylko odpowiednich "pociotków i ciotek " miasta, spokojnie, takich mieszkań miasto byle komu nie odda , parkiety glazury, eleganckie drzwi, elektryczne kuchenki to nie komunałek standard to tylko przykrywka |
|
|
|
 |
|
|